Kraljičina oralna iskustva (Queen’s oral experience ) by Zoran Ćumura & Igor Madjinca

Kraljičina oralna iskustva 13

Kraljičina oralna iskustva (Queen’s oral experience ) je refleksija Zoranove podrške pre svega feminizmu, emocionalnim borbama, opstanku lepote kroz sve životne faze. Zajedno sa Igorom stvorili su ovom izlozbom estetiku koja ne pravi compromise, izražava emocionalna stanja svim vizuelnim i čulnim osećajima kroz pokrete, ekspresijom na licima aktera, zvukom. Oseća se snaga volje,  glad za životom. Svaka tamna strana donosi iskustvo šta jesmo i šta nismo. Svaka životna poteškoća je naš prijatelj jer nas gura da je pobedimo, nadjačamo i porastemo na viši ljudski nivo. Nema predaje. Žene koje su izabrane za ovaj art concept su svojim karijerama, životnim stilovima i društvenom ulogom isto tako beskompromisne i hrabre kao ova dva umetnika i zajedno svedoče da je moda odavno prozrena kao puka taština i površnost.

Read more: Kraljičina oralna iskustva (Queen’s oral experience ) by Zoran Ćumura & Igor Madjinca

BESANI - Goran Stojičić

Knjiga „Besani” je izašla prošle godine u izdanju „Ammonite-a”. U pitanju je multimedijalna zbirka priča (prva u regionu, najverovatnije u Evropi a možda i šire). Uz svaku od trideset pet priča, čitalac dobija isto toliko pesama, kao muzičku podlogu (David Bowie, Massive Attack, Tom Waits, Cocteau Twins, Nick Cave, Tindersticks, Mazzy Star, The The, Mercury Rev, Beth Hart, Morphine, Paul Weller, Amy Winehouse, The Smiths i mnogi drugi), skeniranjem odštampanih QR Code-ova, kao i ilustracije Slavimira Stojanovića Futro-a, koji je radio i korice. Tema u ovim kratkim pričama je - ljubav, tj. odnosi između „Nje” i „Njega”.

besani0101

Read more: BESANI - Goran Stojičić

Svakodnevni Život Bogova by Alexey Kondakov

Ukrajinski umetnik Alexey Kondakov je svojim slikama/kolažima uspeo da dotakne veliki deo sveta na drustvenim mrežama.Sam način na koji spaja staro i novo, gde poznate ljudske likove iz klasičnog slikarstva stavlja u ambijent današnjice , tačnije na fotografije koje je sam napravio pravi su prizor vanvremenske lepote. Ta količina estetike u spajanju nespojivog čini ga izuzetnim stvaraocem i umetnikom vrednog pažnje! Poznata dela klasičnog slikarstva kao što su "David i Golijat" "Bahus" "Nimfa i Satira" samo su neka od onih  koja su dobila sasvim nov život na ulicama Kijeva ! Savršena kombinacija svetla, senki i svega onoga što je tipično za taj period umetnosti odlično je uklopljeno sa fotografijom, ambijentom i svakodnevnim životnim situacijama!

alexey kondakov 10

Read more: Svakodnevni Život Bogova by Alexey Kondakov

BOGDAN STEFANOVIĆ

Bogdan Stefanovic je jedan vrlo upečatljiv, zanimljiv, kreativan momak koji svojom pojavom oduševljava sve na drustvenim mrežama, jedan je od onih bradonja koji imaju stila kako modnog tako i životnog. Pravi je ilustrativni hroničar pop kulture današnjeg vremena i njegovi crteži Bogste PLES su pravi pokazatelj ovoga i sada koje živimo kroz sveprisutne medije.

13652887 1024300160959018 4876263390610338553 o

Read more: BOGDAN STEFANOVIĆ

ANTIQUUS - PRIČE O BOGOVIMA I HEROJIMA

a1

Koliko nije lako baviti se kroz fotografiju lepotom muskog tela i koliko je tesko ovde pronaći modele koji bi bili spremni svoje talo staviti u sluzbu artsitičke ideje pravi dokaz je mladi umetnik i fotograf Nikola Đukić. Već godinama njegov rad uzburkava drustvene mreže i tema je razgovora kako onima koji ga obozavaju tako i onima koji ga ne razumeju.Njegove fotografije objavljivane su na blogovima i magazinima sirom sveta i Siguran sam da je ova izložba koja će biti otvorena 13.septembra u BEN AKIBI  samo još jedan korak ka velikoj svetskoj priči! "Vodeći se idejom da lepota nije isto što i savršenstvo, kao i činjenicom da je zbog estetskih normi koje nameću društveno prihvatljive predrasude o polnosti i muškosti, nesavršeno telo okrakterisano kao ne-lepo, nekulturno, umanjeni su mu značaj, snaga, erotičnost i seksualni potencijal, predstavljenim radovima želim da iznesem svoj stav o svetu koji me okružuje, ali i da problematizujem uobičajene reprezentacije i čitanja nagog muškog tela u savremnom društvenom, političkom i estetskom kontekstu" kaže Nikola Đukić

Read more: ANTIQUUS - PRIČE O BOGOVIMA I HEROJIMA

"ON THE ROAD" by Nenad Marjanović

„On the Road“,  nova izložba izabranih tematskih crno belih fotografija legendarnog srpskog modnog i umetničkog fotografa Nenada Marjanovića, zvanično je otvorena sinoć u novom izložbenom prostoru na drugom spratu UŠĆE Šoping centra u Beogradu. U krugu poštovalaca Nenadova jedinstvena vizija i umetnička interpretacija sadržajnih dimenzija estetizovane stvarnosti kroz moćni medijum izraza fotografskog objektiva oduševio je sve poklonike ove kreativne forme. Da je u pitanju serija dragocenih konceptualnih fotografskih radova vredna posebne pažnje, u izuzetnom uvodnom hvalospevu posetiocima je naznačio naš poznati publicista i kritičar Dragoslav Bokan, autor opisnog teksta koji prati izložbu. Nadahnuto opisujući Marjanovićev opus kroz prizmu njemu autentične životne vrline i mudrosti, moći neponovljivih momenata strasti, poetske romantičnosti naglašene igrokazom kontrastnih motiva i odvažnosti beskompromisnog umetničkog izraza kroz filozofsku dimenziju slobode u letu, Bokan je svakom pikselu Marjanovićevog vizuelnog remek-dela posvetio pravu i pravičnu reč, što je ovom posebnom kulturnom događaju dalo izuzetnu sinkretičku notu. Izložba umetničke fotografije  „On the Road“  Nenada Marjanovića biće otvorena na drugom spratu UŠĆE Šoping Centra za sve posetioce do 30.novembra ove godine.

 DJT1818 Nenad Marjanovic

 

Read more: "ON THE ROAD" by Nenad Marjanović

We have 186 guests and no members online