GRACE JONES - FASHION ICON

gracejonesikona 2


Ne postoji bas mnogo POP ikona , još manje je onih koji su toliko dugo na sceni a posebno onih koji su imali i imaju veliki uticaj na modu i sve što se vrti oko nje. Grace Jones (19.maja puni 70.godina) pored Madone je jedna od tih velikih POP/FASHION ikona i od svoje pojave sa kraja sedamdesetih do danas ona ne prestaje da iznenađuje svojim izgledom, idejama, revolucijom kada je u pitanju scenski kostim kao i moda koju nosi privatno. Mozda neke od Vas iznenađuje moja ovolika opčinjenost ovom damom ali moram da objasnim , početkom osamdesetih kada sam je otkrio i slušao njene ploče pa decenijama posle nisam baš mogao mnogo da saznam i vidim gde se Grace Jones kreće, kako izgleda na kom nastupu, na kojoj je naslovnoj strani, šta je obukla a koliko se svukla ...razlog je jednostavan , tada nije bilo interneta. Poslednjih meseci dok sam trazio , guglao o njoj video sam neverovatne stvari vezane za njen modni izraz i jednostavno ne mogu a da to ne podelim ovde u svojoj "kući" . Druga stvar koja me podstiče je toliko neznanje i neinfomisanost mladje populacije kada je ona u pitanju jer mnogi nikada nisu čuli za nju , ne znaju ko je, čime se bavi pa do toga da je jedan moj poznanik rekao :"Aaa Grace Jones , ON dolazi na Exit". Tako da je sve jasno kao dan!

Read more: GRACE JONES - FASHION ICON

Pogled Ispod Naočara!

velike naocare 14

Onaj trenutak kada se upustite u neki izazov pogledom je jedan od ženstvenijih i sigurno da ne može biti lepši od onog filmskog pogleda koji je usmeren ispod velikih sunčanih naočara.One kao takve ostavljaju utisak glamurozne, jake, samosvesne, moderne i šik dame. Model može biti u nekoj boji, sa dodatim sitnim detaljima, cirkonima, cvetićima ali i dezeniran,može biti i cateye oblika samo da je velik i da pokriva dobar deo lica i obrva. Takav model je nekako prepoznatljiv i vezan za velike holivudske dive , jer to je bio jedini način da sakriju sebe, tj.svoj pogled od gomile obozavalaca. Ovog leta nemojte da se krijete već ispod njih gledajte i uz pomoć nekog od modela skrenite pažnju na svoj pogled i na ono što njime želite da kažete ! Modeli pred Vama dostupni su u optikama YASON ali i online na NAJNAOČARE!

Read more: Pogled Ispod Naočara!

"Summer Dreaming" by Fashion&Friends

Tragom inspiracije za „Summer dreaming“ kampanju Fashion&Friends, najprepoznatljiviji multibrand store u regionu izmaštao je put u kultno američko letovalište Hamptons. Nije to slučajno, jer kada je reč o eleganciji u letnjoj sezoni, retko šta postiže snažniji „wow“ efekat od hiper elegantnog miksa ledenih pastela, off white kolor palete i savršeno patiniranog teksasa. Kada je o materijalima reč, prirodno prijatne tkanine imaju primat a krojevi se najbliže mogu opisati kao klasika sa „zaokretom“ u stajlingu.Umesto sna letnje noći nudimo vam najlepše stilske varijante za sanjarenje tokom vrelog dana iz kolekcija brendova kao što su Replay, Diesel, Tommy Jeans, Guess, Levi’s, Manila Grace, Scotch&Soda, Liu Jo, Calvin Klein jeans i drugi.
Multibrand prodavnice FASHION&FRIENDS se nalaze u Srbiji – Beograd, Novi Sad, Kragujevac i Niš, Crnoj Gori – Podgorica, Budva, Bar, Nikšić i Kotor, Makedoniji – Skoplje kao i Hrvatskoj – Zagreb, Rijeka, Split i Zadar (od juna 2018).

ffsummer 1

Read more: "Summer Dreaming" by Fashion&Friends

KOLORI za Leto!

Koliko je teško prepustiti se bojama kada je u pitanju muška moda, muškarci pokazatelj je sve ono što vidimo na ulicama naših gradova. Boja nema kao da ne postoje u modi u životu u onome što svakodnevno gledamo. Boje su kod nas jednako strah šta će drugi reći, kako će nas gledati, koliko ćemo biti upadljivi u nekoj boji . Baš iz tog razloga stoje ovi predlozi i opcije kako možete izgledati cool, trendy bez imalo narušavanja onoga što je neki muški princip kada je u pitanju prostor na kojem živimo.Ovih 8 boja samo su ideje, deo jedne velike palete boja kojima se slobodno možete prepustiti, budite ispred drugih , rušite zidove i predrasude za početak... bojama !

Pastelno roza

nezno roza

Read more: KOLORI za Leto!

Glamur iz Plavog Voza

Modna dizajnerka Bojana Jovetić, predstavlja kolekciju za proleće-leto 2018, za koju nam ujedno predstavlja i editorijal.Inspirisana nekim prošlim vremenima i modom šezdesetih godina dvadesetog veka, Bojana bira i posebnu lokaciju za snimanje ovog zaista posebnog editorijala, a to je čuveni Titov Plavi voz, kao idealan ambijent za njene najnovije kreacije.Istražujući istoriju mode, Bojana se ovoga puta zadržala u modi šezdesetih godina, koje su joj poslužile kao glavna isnpiracija za ovu kolekciju.Klasični krojevi do sada su bili Bojanina glavna karakteristika, pa tako i ovoga puta nije odustala od nekih vanvremenskih modela, koji nisu strogo trendi komadi.Kolekcija je inspirisana i posevećena damama koje vole klasiku, ali znaju i uživaju da je kombinuju sa onim što je aktuelno, damama koje uvek izgledaju zanosno i ostavljaju snažan utisak.

bojana jovetic 1

Read more: Glamur iz Plavog Voza

PERSOL Šik!

Postoje brendovi naočara koje kada jednom otkrijete ostajete im odani zauvek. Takav je Persol koji na neki diskretan i nenametljiv način uđe u vaš životni stil i jednostavno ide sa Vama dalje. Persol je nastao 1917. godine i od tada je prepoznatljiv i postao je sinonim za eleganciju ali i nesto što bi se moglo svrstati u umetnost jer njihov unikatan izgled daje im poseban šarm i vanvremenski trend!jedan od njihovih prvih modela "Protector" je postao sinonim za persol i decenijama je izbor pilota, automobilskih i motociklističkih asova sveta.Bez obzira što je Persol negde svrstan u brend naočara za muškarce i te kako ga vole dame i biraju za sebe mnoge modele koji se mogu gledati i kao unisex s obzirom da XXI vek sve više briše granice u podelama na muško i žensko! Persol modeli su prepoznati i od strane poznatioh ličnosti pa ih tako ima i u mnogim scenama legendarnih filmova kao što su "Casino Royale" gde ih nosi James Bond (Daniel Craig), Steve McQueen je popularizovao Persol u par filmova ali i noseći ih privatno, Još jedan James Bond (Pierce Brosnan) nije im odoleo,u legendarnim Porocima Majamija i Don Johnson nosi Persol, pored njih tu su i Tom Cruise, Stephen Dorff, Ryan Gosling i mnogi drugi. U to ime Persol je 2010 odao počast filmu i povodom 50.godina od Felinijevog "La Dolce Vita" izbacio dva modela koja odišu šarmom Rima iz tog doba.Nije ni čudo što ovaj brend koji možete pronaći u YASON optikama stoji u samom vrhu već čitav vek. Ako je vaš izbor online kupovina onda posetite NAJNAOČARE i pronađite svoj Persol za sezonu.

Persol eyewear

Read more: PERSOL Šik!