1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

cover56

Peto veče Perwoll Fashion weeka bilo je predviđeno za poseban program Fashion Weeka koji iz godine u godinu privlači sve veću pažnju. Naime, publika se prvo okupila  svima poznatom studiju Dressing u Dobračinoj ulici gde je postavljena izložba fotografija Jovane Mladenović PROSCENIJUM  koja je u specifičnom ambijentu fotografisala modele dizajnera: Ane Grebec, Marije Sinđelić, Ive Soković, Aleksandra Zabunovića, Fiorellino, Kristine Bekvalac, Ivana Đurića.

Proscenijum izlozba Jovana Mladenovic1


U nastavku večeri usledile su Modne vinjete  koje kroz svoju, sada slobodno možemo reći tradiciju održavanja,  ostvaruju ideju o modi kao umetničkoj disciplini i doprinosu stvaranja opšte slike sveta i trenutka u kom živimo. Poput uspešne saradnje na prethodnom 34. Izdanju, Modne vinjete su i na ovom 35. Fashion Weeku održane u ustanovi kulture „Parobrod“. Nataša Šarić predstavila se sebi svojstvenim konceptom New generation of ties. Naime, svaka od njenih kravata predstavlja pravu epifaniju nepravilnih struktura dovedenih istovremeno do minuciozne perfekcije u detaljima. Ovo je jedinstven projekat mišljenja kravatama - u kategorijama geometrijskih problema, geometrijske mere i vrline - koje nas izmeštaju iz svakodnevnog života, za jednu oktavu više, u sferu umetnosti kao utopije.

Modne vinjete-Natasa Saric 4

 

Marilola Ventura je brend iza koga stoji dizajnerka Marija Mitrašinović, a na Modnim vinjetama predstavila se novom kolekcijom aksesoara za proleće/leto 2014 „Funky Stripes“. Kao osnovnu inspiraciju kolekcija crpi one izvore koji su istovremeno i najveći izvori jednostavne radosti u toplim danima - sunce, more, talasi, osunčane peščane dine, plavetnilo neba.

Modne vinjete -Marilola Ventura8

 

Stevica Ponorac je kroz sasvim posebnu formu teatralnosti predstavio svoj brend Reborn.Dragon i kolekciju „Daughters of Dragon“. Inspiracija za ovu kolekciju unikatnih haljina oplemenjenih detaljima ručne izrade i veza su staroslovenske boginje. Naime, nju čini sedam haljina od kojih svaka nosi ime jedne od boginja i oslikava dizajnerovu viziju žene kojoj je namenjena.

Modne vinjete-Stevica Ponorac 1

 

Marija Pantelić je na nešto „pomereniji“ način izložila svoju kolekciju inspirisanu velikim holandskim slikarom i teoretičarom umetnosti Pitom Mondrianom. Osnovni principi njegove stvaralačke faze koje su poslužile kao glavna inspiracija za nastanak kolekcije su geometrijska estetika, korišćenje najviše tri osnovne boje i ne-boje - crne i bele, kao i oslobađanje od standardnih slikarskih formi kako bi se postigla umetnost koja je, kako kaže sam Mondrian, „stvarna i jaka“.
Modne vinjete-Marija Pantelic

 

George Styler je svojom postavkom podneo svojevrsni vizuelni izveštaj sa London Fashion Week-a na kom je nastupao kao ponosni predstavnik domaće modne industrije. Utiske koje je on odande poneo i reakcije koje je izazvao među internacionalnim modnim establišmentom publika je, kroz prezentaciju, bila u prilici  da upija na licu mesta.

Modne vinjete - George Styler2

 

Kao internacionalni izlagač predstavio se brend Le grenier de vivi. Iza njega stoji italijanska dizajnerka Valentina D’amato, koja u svojoj radnoj biografiji beleži i desetogodišnji angažman u Moschino imperiji. Zamenivši život u Milanu životom u prirodi, a rad u Moschino-u osnivanjem sopstvenog brenda Le grenier de vivi, ona dizajnira neodoljive aksesoare koji plene svojom glamuroznošću koliko i decentnošću i romantičnošću. Kolekcija ''Glamour Glitter Feminine'' čiji preview je predstavljen na Modnim vinjetama, reanimira staru ljubav prema sjaju zlatne i srebrne boje kao i ružičaste dok istovremeno uživa u svoj svojoj cvetnosti.

Modne vinjete-Le Grenier de vivi-Valentina D amato 3

 

35. Perwoll Fashion Week zatvoren je u velikom stilu. Na modnoj reviji u luksuznom hotelu Metropol Palace predstavljene su kolekcije prestižnih modnih brendova koji su zastupljeni u najboljoj modnoj radnji XYZ Premium Fashion Store.XYZ Premium Fashion Store predstavio je vruće kolekcije za proleće i leto 2014. Dok su se manekeni po pisti prošetali u kreacijama Antony Morato, Boss, Burberry, Coccinelle, Dsquared2, Fracomina, Michael Kors, Pinko, Salvatore Ferragamo, UGG i drugih, gosti revije mogli su videti neodoljive trendove sezone pred nama. Žene će nositi eksploziju boja i printova, od retro do jarkih, čak fluo tonova. Jak muški trend ove sezone je hipster biznis look sa hrabrim bojama pantalona i košuljama u neobičnim printovima.XYZ Premium Fashion Store je maloprodajni koncept pristupačnog luksuza koji donosi dizajnersku modu i trendove svetskih metropola u našu zemlju. Pruža više od 40 priznatih svetskih brendova uz moderan dizajn, velike izloge te udobne i prostrane kabine. Jedinstveno iskustvo kupovine upotpunjeno je sa mogućnošću dostave odeće na kućnu adresu nakon kupovine, biranjem odeće uz savete ličnog stiliste i članstvo u XYZ klubu sa nizom dodatnih pogodnosti.

 DJT7772

 DJT7819

 DJT7935

 DJT7999

 DJT8068

 DJT8112

 DJT8184

We have 90 guests and no members online