1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Darka Đorđevića sam otkrio dok sam pregledao fotografije svih revija sa ovogodišnjeg Fashion Selection-a i kod njega sam zastao, jer u odnosu na gomilu nekih novih dizajnera on je jednostavno odudarao sa svojih prikazanih par modela u večeri kada se predstavila Academia  Del Lusso  koju završava.Darkov dizajn u njegovoj diplomskoj kolekciji je pravi pokazatelj koliko smo još uvek na pravom putu u potrazi za inspiracijom jer je tražimo u bajkama, imaginarnim likovima, filmovima. Ove fenomenalne modele ćete sigurno voleti jer ne viđaju se svaki dan  a ime Darka Đoređevića zapamtiti posle ovog intervjua.

Darko Đorđević1.Kada si shvatio da je moda tvoja budućnost?

Poceo sam da se bavim crtanjem manje vise od kada sam naucio da drzim olovku u ruci, tako da sam talenat za crtanje pokazivao jos u ranom detinjstvu.Oduvek sam znao da cu se jednog dana baviti nekom vrstom umetnosti, a s’ obzirom da modu vidim kao umetnost jos u periodu kada sam imao 12-13 godina odlucio sam se da to bude I profesija kojom cu se baviti.
2.Da li ti je ADL dala pravo modno znanje ?
Accademia del lusso mi je pruzila mogucnost da ostvarim svoj san da se jednog dana bavim modom. Program samog skolovanja je odlican i obuhvata sve segmente u oblasti mode. S’ obzirom da je to italijanska akademija, pored predmeta vezanih za modu aktivno ucimo I italijanski jezik, jer svaki student akademije dodobija mogucnost da stazira u Milanu sto je jos jedna stvar vise zbog koje sam se odlucio bas za ovu skolu.
3.O tvojoj diplomskoj kolekciji prikazanoj na FS?Inaspiracija za nju ?Neke heroine film?
Inspiracija za ovu kolekciju bila je ledena kraljica(polazna tacka Tilda Swinton u ulozi bele vestice u filmu The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe ), s’ obzirom na to da je ovo bio moj diplomski rad kolekcija se sastojala iz samo cetiri modela . Kolekcija je sastavljena od vrlo efektnih koznih korseta, rucno oslikanih helanki I aksesoara u vidu narukvica I ogrlica.
4.O srpskoj modnoj sceni  u par reči i ko ti se dopada?
Moje generalno misljenje o modnoj sceni u Srbiji je - moze to I mnogo bolje!!! Mislim da je nasoj modnoj sceni potrebna jedna velika metla I da bi akcija ocistimo srbiju mogla da se primeni I u oblasti mode. Naravno postoji dosta domacih dizajnera ciji rad postujem ali ne bih nikoga izdvajao, a sa drge strane ima I dosta onih koji nisu ni na koji nacin strucni da bi se ovim poslom bavili, ne bih nikoga da uvredim ali to je kao kada bih ja jedno jutro ustao I rekao sebi Darko od danas si lekar pobogu.
5.Da li su te stilisti već startovali za neku estradnu zvezdu i koju?
Moram da priznam da sam dobio dosta ponuda za saradnju a sa kim cu saradjivati pa….. neka to ipak ostane moja mala tajna.
6.Postoji li neko ime za koje bi voleo da radiš (dizajner, ali i zvezda )?
Postoje mnoge svetske modne kuce za koje bih voleo da radim jer smatram da je iskustvo koje se moze steci radom u istim od ne procenjivog znacaja za uspesno bavljenje ovim poslom.
7.Kako se informišeš o modnim trendovima?
Obzirom na to da sam dizajner neke stvari moram da znam pre ostalih tako da se o trendovima informisem uglavnom putem View magazina.Za one koji ne znaju to je magazine koji se bavi prognozom trendova I u njemu se moze naci sve sto je jednom dizajneru potrbno za stvaranje kolekcije .
8.Sledeći tvoji modni koraci i planovi sa kolekcijom ?
Za sada planiram da se na jesen prikazem javnosti prvom samostalnom revijom. Sto se tice ove mini kolekcije planiram da radim na promociji svog imena koliko god da je to moguce.


Darko Đorđević
Darko Đorđević

Darko ĐorđevićDarko ĐorđevićDarko Đorđević
Darko ĐorđevićDarko Đorđević
Darko Đorđević


We have 84 guests and no members online