1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Jedan dobar osvrt na kolekciju na umetnika dizajnera i sve ono što ga pokreće što je doživeo još je jači njegovim učešćem, pričom i nekim malim otkrićima. Kroz priču sa Markom Marosiukom saznao sam mnogo kako o kolekciji NO MORE I LOVE YOU (praikazanoj na nedavno održanom Fashionclash događaju u Maastricht-u)  tako i o njemu samom i svemu što ga inspiriše ali i tišti. Divna je ova modna priča koju stvara čisto subotička ekipa i uvek me obraduje to malo dislociranje mode od centra, jer voli se moda i dalje od metropole, modira se i Subotica, Novi Sad, Niš, Kragujevac...Marosiukov rad pratim od početka i mogu samo da kažem da je mega talentovano i senzitivno biće koje duboko proživljava svaku svoju kolekciju. One su za njega kao nove ljubavi koje se rađaju od slatkog flerta i simpatija, pa se za njima umire, čezne, žudi, i kada se ta ljubav desi i strast doživi svoj vrhunac ona umire i boluje  se sve do pojave neke nove ljubavi tj. inspiracije za sledeću kolekciju!

marko marosiuk miomir milic rade maravic urbanlook 6

 

marko marosiuk miomir milic rade maravic urbanlook 7 

marko marosiuk miomir milic rade maravic urbanlook 8

Koja je noseća ideja koju imaš svih ovih godina dok stvaraš , radiš, praviš kolekciju?
"Naime krenuo sam od ideje kako ja ustvaari imam jednu istu ženu koja je glavna junakinja, u prvoj kolekciji ona je bila nevina devojčica-barbi-princezica, roza, nežna, neiskvarena i čedna, u drugoj kolekciji je već malo porasla i postala malo zavodljivija i zato sam promenio i formu. Dolaskom treće moje kolekcije ta nežna duša je postala borbena,ratnica koja živi u tom nekom paralelnom svetu u zamku i čeka i čeka i čeka neku svoju ljubav"

marko marosiuk miomir milic rade maravic urbanlook 9

 

marko marosiuk miomir milic rade maravic urbanlook 10

Da li je ta ljubav ikada došla, šta se sa njom desilo u ovoj poslednjoj kolekciji?
"Nažalost ona je najzad shvatila da ta ljubav nikada neće ni doći , čitava inspiracija je kraj ljubavi. Baš dok sam je stvarao čitao sam i Anu Karenjinu (jer u srednjoj nisam) pa me je i ta epoha inspirisala da napravim baš takve rukave, zatim da istaknem nabore i mašne na zadnjem delu haljine ali sva priča oko tragike jedne ljubavi, oko mraka koji nose sahrane ali i mode koja je tamo prisutna sve to je negde spakovano u ovu kolekciju, recimo mrežice preko očiju koje kao skrivaju ali mnogo govore i otkrivaju o uplakanoj, nesretnoj i usamljenoj divi"

marko marosiuk miomir milic rade maravic urbanlook 5

 

marko marosiuk miomir milic rade maravic urbanlook 1

marko marosiuk miomir milic rade maravic urbanlook 2

Kroz svoje kolekcije na neki način ističeš i astrološke uticaje?
"Moja velika ljubav je astrologija i horoskopi, ja kao devica sa podznakom u lavu i mesecom u ovnu ne mogu ostati imun na astro momente koji me protresaju kroz život pa tako ostavljaju trag iu na moj rad i kolekcije koje pravim.Ovde je prisutan mazohizam tipičan za device, glamur svojstven lavovima i sexualnost bez koje se ne živi a opet tipična za škorpije koje su imale veliki uticaj na moj život"

marko marosiuk miomir milic rade maravic urbanlook 3

 

marko marosiuk miomir milic rade maravic urbanlook 4

 

 

No more i love you's LOOKBOOK
Photo: Milic Miomir Miomir Milic Photography
Model: Nina Čakić
Hair: Rade Maravic
Masks: MS Pahuljica

We have 192 guests and no members online