1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
ShenaShenaMalo je u dance muzici vokala kakav ima Shena. http://www.shena.co.uk/ Kada sam prvi put čuo pesmu "Elextrosexual" znao sam da će uslediti još mnogo dobrih numera. Hitovi poput " The Weekend" " 1000 Years", "Dare Me", "Guilty", " Watch Out" pesme uz koje ste mnogi od vas đuskali po klubovima možda i ne znajući da ih sve peva Shena. Ova dama fenomenalnog glasa izdala je svoj novi album i na njemu napravila pravi omaž disco muzici i svim disco divama . Iako se uvek u prvi plan stavljaju producenti koji je angažuju za pesmu , ja mislim da je ona ispred njih jer njen glas je ono što pamtimo i čto čini da se naježimo kada slušamo pesmu. Intervju sa njom uradio sam nedavno, sa željom da vam je bolje predstavim i da podstaknem nekoga da je uskoro vidimo opet u Srbiji. Shena je pravi Nu Disco Electrosexual vokal.http://www.myspace.com/shenawinchester

Upravo slušam "Cant stop the rain" i ne mogu se oteti toj disco nostalgiji, koliko je disco muzika uticala na tebe? Ovo pomalo podseca i na Chic " I want your love",  da li se disco muzika vraca na velika vrata?
Na mene su uticale brojne disco zvezde, muške i ženske, ukljucujuci  Chic, Sister Sledge, Donna Summer, Amii Stewart, Barry White, Emotions i Earth Wind And Fire.
Prvi put sam cuo za tebe pesmom "Elextrosexual" odmah sam bio osvojen i ta pesma je  bila  kako hit na mom radiju tada ali i hit godine u mojoj emisiju, kako je nastala i zašto nikada nije uraden spot?
To je bilo naše prvo dance izdanje za nezavisno izdavacku kucu No Prisoners Records ciji smo mi bili vlasnici, tako da nismo imala budžet za spot.U koji bi pravac svrstala muziku koju radiš?
Stvaram muziku koja vas tera da plešete, da se smejete ili placete.Volim provokativne i emotivne reci I prijemcive melodije. U duši sam soul pevacica, ali sam otkrila nu – disco koji je sada na mom albumu i obožavam ga!Radila si sa mnogim poznatim producentima, iza tebe su veliki hitovi " Dare me", "Guilty" " Watch Out" "The Weekend" sa kim ti je najdraža saradnja i ciji inace rad kada su dj i producenti u pitanju ceniš, a sa kim bi volela da radiš a još nisi?
Moj omiljeni producent je moj suprug James Winchester aka Sheriff koji je bio ucestvovao u jednom delu pisanja  Electrosexual albuma  i  koji je je on ceo producirao. On je izizetno talnetovan pisac i producent. Sjajno svira bas gitaru I što je najbitnije, on veruje u moj talenat kao pevacice, pisca textova, što nije cesto sa vecinom producenata.Tvoj novi album " One Man Woman" je u prodaji , da li si dugo radila na njemu , šta ti je bila inspiracija i koliko si zadovoljna reakcijom publike na njega?
Razlog za 4 godine rada n aalbumu je prefekcionizam, ništa drugo.Kao što je poznato imam sjajnu bazu fanova koja me zna po dance hitovima, s toga želim da im dam sebe još više nego što oni mogu da zamisle. Baza fanova je sve veca I mnogi se upsuju na  www.shena.co.uk vec sada.
ShenaKako je nastala " Cant stop the rain" i koja ti je najdraža pesma od svih koje si otpevala?
Well my big sister Earleen and James my husband are major disco fans and Earleen has always loved the song, I want your love by Chic, so she encouraged us to write something fresh with that bassline in mind and Can't stop the rain is the end result. My favourite song to sing used to be, I just wanna make love to you by Etta James. It is now My Fantasy the second single off my forthcoming album, One man woman. This is because it is so positive, uplifting and it proves that I'm a diva because it's difficult to sing.
Da li postoji neka pesma u tvom životu  za koju bi volela da uradiš cover, svoju verziju?
Verovatno od Donne Summer, I feel love.
Ko je uticao na tebe , da li postoje neka velika vokalna, muzicka imena ciji rad si pratila svo ovo vreme i koji su uticali na to da budeš jedna od trenutno najboljih ženskih vokala?
Najveci uticaj pored disco diva imala je Whitney Huston, jer je powerhouse kao i ja, prelepa je , bio je period kada je svaka žena želela da bude ona a svaki muškarac je želeo da je odvede u krevet!
Bila si prošle godine u Srbiji na jednom partiju ali i na akademiji OTP , kakvi su tvoji ustisci?Dopada mi se zemlja I ljudikoji su se divno ponašali prema meni,ali ono što mi se nije dopalo je cinjenica da su ceo publicitet  i pres konferenija bili posveceni Junior Jacku a ne i meni kao samostalnom umetniku. Mene niko nije ni spomenuo kao ni doprinos Juinor Jacku- Dare Me, da se nisam pojavila ne bi ništa propustila. Šteta jer je show sjajan!
Kako izgleda jedan tvoj radni dan, cime si trenutno okupirana?
Ustanem, sredim sve šta je potrebno Tzleru (sinu),odnesem ga na spavanje oko 23h, onda uzmem papir I olovku, diktafon I odem na sprat u studio koji je prebacen u našu kucu. James je obicno tamo, sreduje muziku, I onda zajedno izbacujemo ideje z apesme dok oboje ne budemo zadovoljni. Kada to postignemo, James snimi moj vokal I završimo. Sve pesme su uradene na taj nacin.
ShenaDa li si sretna , zadovoljna poslom koji radiš, šta je ono lepo što ti je donelo pevanje a šta ti s ene dopada?
Volim posao kojim se bavim, jer pevanje i muzika su oduvek bili moja najveca strast I jedino cime sma mogla da zaradujem z aživot. Koliko je to cool? Dobro sam placena, tretirana kao dance music kraljica.Dosta vremena ptovodim sa porodicom I prijateljima, putujem I tako upoznajem divne ljude.To su dobre stvari. Loše stvari su konstantni letovi, premeštanja,džetleg, otežana komunikacija sa ljudima u drugim zemljama,loše ozvucenje.Sve ovo bi menjala za šolju caja u Kini.
Koliko ti je moda bitna u životu , s obzirom da je moj sajt i modni, i kako se spremaš za nastupe?
Potrebno mi je oko 35 minuta da izgledam sjajno jer znam šta mi sjajno stoji.
Šta je sledece što cemo cuti od tebe i kada možemo opet da te ocekujemo u Srbiji?
Nadam se da cu sklopiti ugovor sa nekom od izdavackih kuca u Srbiji, ako uspem, cesto cete me vidati.
Na momente u novom spotu izgledaš kao Ami Stewart, Diana Ross, Donna Sumer...prava disco diva, da li je to i bio cilj spota " Cant stop the rain" da se podsetimo tih dama?
Ha ha,  jako slatko što si me to pitao je r bela haljina koju nosim je zapravo replika haljine koju je nosila Amil Stewaet u Knoock on wood spotu. Tokom sedamdesetih sve dive su izdledale divno, to je moj omaž njima.
Ko je radio stajling za spot?
Radila  ga je dam apo imenu Natalie, stilizovala me u tamnocrvenim i zlatnom outfitu. Producirao ga je Rok iz Slovenije koji ima svoju producentsku kuću.


ENGLISH

ShenaThere are few vocals in dance music like Shena is; first time I heard ‘Electrosexual’ I knew there’s yet to be plenty more good material. Hits like " The Weekend" " 1000 Years", "Dare Me", "Guilty", " Watch Out",so  many of them that you’ve danced to perhaps not even knowing they were all performed by Shena. This lady of phenomenal vocal abilities released her new material, which is dedicated to disco music and all disco divas. Although the producers are usually the ones who are in the spotlight, I think she's ahead of them since it is her voice that we remember and what makes us chill whenever we listen to the song. Recently I have done the interview with her with the aim of presenting her to us and inspiring someone to enable us to see her again in Serbia. Shena is Nu Disco Electrosexual vocalist.

Right now, I am listening "Cant stop the rain" and can’t help my self for disco nostalgia, what about influence of disco on you?it remineds me on Chic
I was influenced by all the great disco divas, male and female, including Chic, Sister Sledge, Donna Summer, Amii Stewart, Barry White, Emotions and Earth Wind And Fire.You never done video for "Elextrosexual"…why? I like it so much, I know about you because of that song. Its big hit on my radio, it was hit of the year!
It was the first dance record that we had released ourselves under our own label No Prisoners Records, so by the time it got to us shooting the video, we were out of budget.
What kind of music you make?
I create music that makes you want to dance, laugh, sing or cry. I also love provocative and emotive lyrics and catchy melodies. I am a soul singer at heart, but I have now discovered nu-disco which is what my new album is all about and I love it!!You worked with famous producers, big hits are behind you " Dare me", "Guilty" " Watch Out" " The Weekend" who’s your favourite producer?My favourite producer would have to be my husband James Winchester aka Sheriff, who co-wrote and produced Electrosexual. He is an extremely talented producer and songwriter. A great bass player and very importantly he believes in my talent not just as a singer but as a songwriter as well, which often gets overlooked by other producers.
Your new album “One Man Woman” is out now , we can buy it, how long did you work on it, what was the inspiration,are you happy with reaction?
ShenaMy new album isn't actually available until mid-late June and we have been working on it now for about 4 years. The reason for this is that we want perfection and nothing less. As you know I have a wonderful fanbase who know me for my hit dance tunes, so I want to show them that there is a lot to me that what they originally thought. We have only released the first single, Can't stop the rain up until now, but so far the reaction has been superb! My fanbase is growing, I'm getting lots of people asking me when the album is out and many people have signed up to my mailing list @ www.shena.co.uk already.
How did you make " Cant stop the rain" and what is your favourite song of all songs that you sing?
Well my big sister Earleen and James my husband are major disco fans and Earleen has always loved the song, I want your love by Chic, so she encouraged us to write something fresh with that bassline in mind and Can't stop the rain is the end result. My favourite song to sing used to be, I just wanna make love to you by Etta James. It is now My Fantasy the second single off my forthcoming album, One man woman. This is because it is so positive, uplifting and it proves that I'm a diva because it's difficult to sing.
Would you like to do cover song for some song?
Probably a Donna Summer song like I feel love.Who was influence on you, do you have any artists that you like?
Biggest influence on me other than the disco divas would have to be Whitney Houston, because she is a powerhouse like me, she is gorgeous and there was a time in the past when every woman on the planet wanted to be her and every man on the planet wanted to bed her!
Last year you spend some time I in Serbia, in show Operation Triumph, did you like it, tell us something about your impresions?
I loved the country and I loved the people who all treated me extremely well, what I didn't like was that all the publicity and press conferences were dedicated to Junior Jack and not myself the recording artist. There was no mention of me on the credits as it just said Junior Jack - Dare Me and I felt that if I hadn't shown up, I wouldn't have been missed. It's a shame because I thought the show was great!
Describe us a day with you, working on something new?
I get up, sort my son Tyler out and get him to sleep around 11am for his morning/afternoon nap, then I get a piece of paper a pen, my dictaphone and I go upstairs to our recordng studio which is situated in the converted loft in our house. James is already usually there sorting the music out and then we just sit down and throw ideas at each other until we have a song that we are both happy with. Once that is achieved, James records my vocals and he finishes it off. All the songs off my forthcoming album were written that way.
Are you happy with job that you do, what are good sides and what are bad sides of your job?
ShenaI love the job that I do, because basically singing and music have always been my greatest passions and I get to do it for a living...How cool is that? I get well paid, treated like dance music royalty. I get to spend a lot of time with my family and friends and  I also get to travel the world and meet fabulous people. That is the upside. The downside is that sometimes the travelling on budget airlines, connecting flights, the jetlag, the difficulties communicating with people from different countries, the bad sound engineering you have to deal with when they want you to perform live and the 3:30am set times can be extremely taxing and exhausting on me physically and vocally. Having said that though, I wouldn't want to swap places with anyone else in the world for all the tea in China.
How much time you spend infront of mirror before show?
About 35 mins as I like to look my best and because I know how to look my best.
Do you have plans to come in Serbia?Whats your next project
I am hoping to secure a licensing deal in Serbia to release my album, so if that happens you guys will be seeing plenty more of me.
In video " Cant stop the rain" you are looking like Ami Stewart, Diana Ross, Donna Sumer, real disco diva…Is your aim to reminds us on that time?
Ha ha, it's funny you should say that because the white dress is a repica of the Amii Stewart dress that she wore in her Knock on wood video. I wanted to recreate this look for my video. In the 70s all the divas looked and were fabulous, so I guess this was my homage to them.
Who was stylist?
The stylist was a lady called Natalie and she styled me on the crimson and gold outfits. The producer was a man named Rok based in Slovenia and I believe it is his production company.

We have 130 guests and no members online