1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Muzičari za Pierre PremierEkaterina PetukhovaOdavno u svetu funkcioniše veza između muzike i mode. To da jedan poznati butik ili brend napravi svoju kompilaciju nije ništa neuobičajeno. Kod nas ta praksa još uvek nije zaživela ali ja se nadam da hoće posle ovog poteza butika PIERRE PREMIER koji se tek godinu dana nalazi u Beogradu i promoviše francusku modu, i samo njima specifičan šik. Za 2011 pripremili su i ovaj neobičan cd, PIERRE PREMIER ’11 je kompilacija 11 pesama mladih i savremenih muzičkih bendova sa različitih strana sveta. Talentovani i smeli, oni su budućnost koju svako treba da prati. Bendovi dolaze iz Srbije, Rusije, Hrvatske, Švedske, SAD-a i drugih zemalja  i udružili su se da proslave početak nove 2011. godine. Priča se da će 2012. nastupiti kraj sveta, ali će u suštini to predstavljati samo kraj kulture koju mi poznajemo. Naravno da će svet još uvek postojati i posle 2012. i mi ćemo se u njemu zabavljati i plesati, ali to nikada neće biti kao ranije. Inspirisan tom idejom, Pierre Premier Vam predstavlja muziku za 2011. godinu. Da razmišljamo, uživamo i sećamo se prošlih vremena. CD PIERRE PREMIER ’11 je jednostavno najbolji i najaktuelniji poklon.O ovom cd-u i još po nekim muzičko-modnim stvarima popričali samo sa Ekaterinom Petukhovom jednom od vlasnica ovog interesantnog butika i idejnim tvorcem ove kompilacije.

1.Kako i zašto je nastao ovaj cd?
Pierre Premier ima svrhu da poveze u svemu sta radi kulturu, umetnost i modu. To je projekat koji povezuje muziku i modu, odnosno mlade izvođače.

Ania i Ekatarina2.Ko i na  osnovu čega je birao izvođače?
Ja i Ania (Ania je art-direktor Pierre Premier-a), mi smo imali red nekih uslova - da prezentujemo razne države i razne  muzičke stilove, ali i da ima smisla u svemu sta stavimo na taj CD. U suštini ja sam baš njih pronašla, jer opstednuta sam muzikom i uvek slusam nesto. A onada ih predložila i Anji jer ona ima izuzetnu umetnicku viziju i uvek od nje trazim odobrenje  za to što radim) .Hteli smo da podržimo mlade izvodjaca koji su "na ivici" popularnosti, jer neki od njih koji su  na CDu već su povezani sa izdavačkim kućama , ali neki nisu. Kad slusate CD odmah shvatite su svi potpuno razliciti stilski i da svako od njih ima svoj nacin nastupa, sviranja, ali svako ima svoj stil i svoj posebnu poruku "message" koju donese kroz muziku. Najteza stvar je bila da ponekad isključis licni ukus jer ja ne volim hip-hop ali bas sam ponosna da na ovom CD-u se nalazi i Beogradski Sindikat, koji inace mnogo volim jer njihova muzika je toliko poštena, to je stvarno njihov zivot, oni su potpuno to što pevaju.
Drugi naprimer Human Tetris iz Rusije - jedva danas možete da pronadjete nekoga, ko bi pevao pesme sa toliko dubokim smislom. Na ovom CD-u ima svasta ali svi bendovi su posebni. Sta je za mene neko iznenadjenje na kraju - ima puno parova koji su postali bendovi kao sto su Wildbirds&Peacedrums, Soldout, Pina Chulada. CD je naucna potvrda da ljubav ima pozitivan utisak na muziku!
3.Da li će biti nekla promocija ovog diska?
Ne, nećemo raditi promociju. Samo promovišemo preko nekih medija i Interneta.
4.Da li su ove pesme napravljene specijalno za ovu kompilaciju?
Ne, to su pesme ovih bendova koje možete da pronadjete na njihovima EP ili CD ako ih imaju već izdate. Ali imamo i premieru! Smoke Machine koji je inace projekat DJ Poko Cox iz Rusiji (on je vec nastupao nekoliko puta u Srbiji). Smoke Machine nije niko jos čuo i u Rusiji a ovde ima promociju pesme prvi put na našem CDu. Smoke Machine obecava da bude nesto interesantno i kao i obicno duhovito u smislu teksta a kvalitetno u smislu muzike. Konstantin (Poko Cox) je rekao da je odlucio da nastavi ozbiljno sa projekatom zbog toga mu je naš CD  bio neki znak sudbine.
izlog Pierre Premier butika5.Šta Pierre Premier i Vas dve imate sledeće u planu?
Pierre Premier kao i obično ima puno projekata koji se spremaju za iducu godinu - ocekujte nesto izvanredno, neka kulturno modna dešavanja koja mi ćemo započeti. Obuhvatićemo razne kulturne oblasti. Zadovoljni smo jer uspeli smo
u svemu što smo pokušali tokom ove godine, a 22. februara nama je prvi rodendan i naravno sprema se i žurka. izuzetno modna!  U Pierre Premieru ce biti isto puno promena, ostajemo verne sebi ali lepo ćemo iznenaditi naše musterije novim brendovima i kolekcijama, i redovno ćemo imati nešto interesantno u ponudi. Pratite nas!
Ekatarina i Ania sa osobljem butika Pierre Premier6.Šta je za Vas značila 2010 godina u Srbiji?
2010. godina je bila godina promena, za nas to je bila godina otvaranja. Otvaranja Pierre Premiera, otvaranja novog trzista. Nadamo se da smo doneli nesto novo i sigurne smo da smo uspele da malo bar promenimo modnu sliku Beograda. Kod nas dolaze zene  zbog kvalitetne garderobe a ne zbog marki, i mi to mnogo postujemo i drzimo se toga i dalje. Mi cemo imati nekih bas interesantnih i popularnih brendova ali to su modne marke za stvarno one koje  znaju i prate sta se desava sirom sveta. Nije neki kitsch. Postujemo žene sa stilom, nezavisne u svom mišljenju, koje shvataju modu i život na svetskom nivou kao "global trotters". Nama je vazno da Pierre Premier postaje deo zivota , mestoi gde ides da dobijes neki novi modni experience, da se malo odmoris i saznas nesto novo i zanimljivo iz sveta mode i kulture. Pierre Premier je koncepat zivota - na francuski način.
Pierre Premier se nalazi u Kralja Petra br.10 u Beogradu  tel: +38  111 262 87 94

 

We have 154 guests and no members online