RETROSPEKTAKL ili Istorija klabinga u jednoj noći

TIGER THRON FINAL

Velika nam je čast i zadovoljstvo da najavimo projekat pod nazivom Retrospektakl – verovatno najzanimljiviji konceptualni događaj u 2018. godini kada je o elektronskoj muzici reč. Definitivno najpoznatiji srpski di-džej Marko Nastić obeležava ne tako malu stvar – 20 godina svoje karijere, i tim povodom organizuje događaj koji će sasvim sigurno obradovati sve ljubitelje kvalitetnog klabinga. Naime, 19. maja 2018, u prostoru hangara Luke Beograd Marko je odlučio da napravi vremensku mašinu koja će svojih 3.000 putnika povesti na do sada neviđeno putovanje kroz poslednjih 20 godina elektronske muzike. Tom mašinom će, naravno, pilotirati Marko, ali će mu se na poziciji kopilota naći i 20 njegovih drugara di-džejeva. Upravo sa njima će Marko, tokom cele noći, vrteti b2b i podsetiti nas na kvalitetnu muziku koja je obeležila domaću elektronsku scenu poslednje dve decenije. Retrospektakl počinje povratkom u 1997. godinu, a završava se u 2017, pri čemu će se na svakih 20 minuta smenjivati po jedna godina i u njoj po četiri najveća klupska hita koja su obeležila tu godinu – dakle, numere koje svi dobro pamtimo.

Read more: RETROSPEKTAKL ili Istorija klabinga u jednoj noći

Božo Vrećo - LejlijaKoliko je samo potrebno da se Duša probudi , uznemiri i da se ponovo smiri...koliko je samo potrebno da se Lepota prepozna, uhvati i da joj se prepusti...Nekada mnogo a nekada tako malo , dovoljan je jedan Vrećo Božo  koji svojom muzikom i svojim sevdahom može da ispuni i pruži baš to i Dušu i Lepotu i Lepotu i Dušu kroz reč, kroz pokret,  kroz svoj čaroban glas. Ono što će Vas sigurno zagrejati ovih zimskih dana jeste njegova nova pesma "Lejlija" čiji je i kompletan autor. Ako se se sevdah živi onda se sevdah i piše čini mi se. Sva toplota ljubavi i sva hladnoća tuge u samo par minuta ovog malog umetničkog/muzičkog video dela! 

bhr-cover3a

 

Read more: Božo Vrećo - Lejlija

TOM NOVY U BEOGRADU 5.DECEMBRA U DOMU OMLADINE

Ekscentričan, hedonista, u pozitivnom smislu nepredvidiv i kako voli sam sebe da naziva “nestašno dete plesne muzičke scene “  Tom Novy , najpopularniji Nemački DJ i producent house scene sa internacionalnim uspehom nastupiće u Domu omladine 5.decembra u okviru NEON RAVE događaja. Neon Rave je mesečni muzički događaj, lociran u Beogradu, koji će predstaviti najveće zvezde svetske DJ elektro i house scene u konceptu koji čine spoj hip prostora i specijalnih svetlosnih efekata, što je ujedno i zaštitni znak ovog koncepta. Tom Novy uspešnu karijeru gradi od 1995.godine kad je objavio svoj prvi hit singl “ I House you “. Slede lokalni i međunarodni hitovi : “ Superstar”, “I Rock”, “Pumpin”, i prvi album “My Definition” (2001). Singl “Take It” je proglašen za pesmu koja se najviše emitovala na radio stanicama 2004.godine. Krajem 2005.godine sa singlom “Your Body” osvaja top liste širom sveta i postaje jedan od najpopularnijih Nemačkih izvođača. Otavlja trag radeći i za druge muzičare kao što su Backstreet Boys, Jimmy Sommerville, Joachim Deutschland, Rosenstolz, čak i za druge DJeve-  Thomilla, Moonbootica, Sander Kleinberg and Erick Morillo. Ima mnogo razloga zašto je Tomu data čast da bude prvi Nemački DJ koji je kreirao miks kompilaciju za legendarni britanski “Global Underground" Label. Štaviše njegova “chillout” CD serija “Ocean Drive Hotel Ibiza" uspešno prolazi zauzimajući visoke pozicije na iTunes listama. 2011.godine objavljuje album sa najvećim hitovima "Retrospective" I ponovo osvaja top liste, kao i himnu za NATURE ONE “Underground People". “ Radujem se dolasku u Beograd, koji mi je ostao u divnom sećanju, posebno prelepe devojke i vrhunska hrana. Znam da imate odlične DJeve, fantastičan noćni život koji se prepričava i jedva čekam da se družimo. Siguran sam da ćemo se divno provesti i plesati do zore “ izjavio je Tom Novy koji sa nestrpljenjem čeka dolazak u Beograd. Podršku Tomu će pružiti DJ Oysha, najtraženiji domaći DJ koji je nastupao  u svim klubovima u gradu i širom Srbije uz mnogobrojne poznate svetske DJeve. To je još jedan znak da vas čeka odlična zabava. Karte u predprodaji po ceni od 800 din se  mogu kupiti na blagajni Doma omladine kao i na svim Eventim prodajnim mestima.

 

Tom Novy foto 1

 

Read more: TOM NOVY U BEOGRADU 5.DECEMBRA U DOMU OMLADINE

“MAD IN BELGRADE” POČINJE DANAS U PARKU KOD MUZEJA SAVREMENE UMETNOSTI!

Sve je spremno za veliki humanitarni događaj i festival MAD in Belgrade, koji danas počinje u parku ispred Muzeja savremene umetnosti na Novom Beogradu! Festivalske kapije otvaraju se tačno u podne, a MAD i Fond B92 obezbedili su besplatan ulaz do 18h za sve one koji sa sobom donesu paket dečijih pelena. Festival MAD in Belgrade će i sav prihod od ulaznica od prvog dana festivala uplatiti za pomoć nastradalima u poplavama. Spektakularne bine, lavirint, lude skulpture, bogat muzički program i najbolje ozvučenje na svetu – sve to mogu da očekuju oni koji danas odluče da dođu u park kod Muzeja savremene umetnosti! Zeka Riki, koji je u martu uveseljavao Beograđane na Trgu Nikole Pašića, danas će se probuditi u parku zajedno sa novom instalacijom Florentijna Hofmana, posebno kreiranom za Beograd i njegove žitelje. U pitanju je 15 metara visoka skulptura narandžastog medveda Belgrade Bear, koja će naredna dva dana provesti u centru lavirinta i Labytinth bine. Na ovoj bini u nedelju će program prenositi čuveni Boiler Room, a priliku da domaću scenu predstave svetu imaće Marko Nastić, Tijana T, Jackie Dagger & Feloneezy, Dejan Milićević, Schwabe & DJ Brka, Vlada Janjić, X-Coast Live i 33.10.3402. Centar dešavanja ipak će biti Mad Dog i Crazy Rabbit bina, dve spektakularne građevine posebno dizajnirane za MAD, na kojima će tokom dva dana nastupiti veliki broj izvođača domaće i inostrane scene. Akrobate Beba Dobrković i trupa Ludifico izvešće svoju humanitarnu tačku danas u 18h na festivalskoj lokaciji.

Florentijn Hofman meda

Read more: “MAD IN BELGRADE” POČINJE DANAS U PARKU KOD MUZEJA SAVREMENE UMETNOSTI!