1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Dugo sam razmišljao kako da objedinim u jednu priču nekoliko mojih omiljenih novih POP devojčica koje osvajaju kako svojim glasom , tako i stilom i kompletnim imidžiom kojim će nadam se uticati na nove devojčice , na generacije koje dolaze. Fresh Pop Girls su tu među nama, na MTV-ju, u Jelen Top 10, na koncertima, na zabavama. Njihove pesme se slušaju na svim radio stanicama i one su definitivno POP XXI veka.O tome šta one slušaju, koju muziku i modu vole, ko je uticao na njihov ukus, koje pesem bi volele da otpevaju, saznaćete ovde u sledećih par nedelja!

Bojana Vunturišević , pevačica benda SVI NA POD !

Bojana Vunturišević

1.Šta slušaš ovih dana?

Ovih dana svoje vreme posvećujem omiljenim radijskim DJevima - Pavle Veljković i Peđa Lukić. Njihove emisije ulivaju nadu i kristališu ono što je dobro uprkos industrijskoj muzici od koje u poslednje vreme sve teže dišemo. I baš preko tih radijskih frenkvencija dolazim do čoveka koji nam servira zvuk iz 70ih upakovan u 2011. godinu. Njegovo ime je Michael Kiwanuka, a njegova muzika priča bajku.
2.Top 5 albuma koje svako mora da posluša?
Hercules and Love Affair - Blue Songs
The Phenomenal Handclap Band - The Phenomenal Handclap Band
James Blake - James Blake
Lykke Li - Wounded Rhymes
The Black Keys - The Brothers

Ovo su sve realitvno nova izdanja, a dolaze u obzir samo ako ste preslušali: ESG - South Bronx Story (omiljeni album  ikada).

albumi_bojana3.Najbolji spot svih vremena za tebe je?
- Daft Punk - Around the World. I ja mogu sve tako kao i oni. Hop hop hop.4.Šta ti se dopada od muzike iz komšiluka , regiona?
Definitivno Damir Imamović, unuk čuvenog pevača iz BIH Zaima Imamovića. Balkanski soul. Autentično, samo naše.5.Da li postoji neka tuđa pesma koju bi ti volela da otpevaš?

Ceo opus Debbie Harry. Od A do Š.

6.Šlager na koji ne ostaješ ravnodušna?

"Pusti me da spavam" Gabi Novak.7.Muzička epoha koja te najviše inspiriše?
No wave, period koji je usledio nakon new wave-a. Buka iz New Yorka koju zovem pfunk.

8.Koliko je moda prisutna u tvom životu i bez kog komada ne vidiš sebe?
"Petre, koliko je moda prisutna u mom životu?", pitam ja njega sad. "Mnogo", reče on. "Svašta", odgovorih ja.

9.Neki brend, dizajner kojeg baš voliš?
Maštovitiju osobu od Milice Kolarić još uvek nisam upoznala. Njene smele kombinacije se totalno uklapaju u naše stihove: Pravim se luda i Ne razumem da su svi u shopping.

10.Neki blog sajt koji posećuješ?
b92.fm.

11.Šta je još potrebno domaćoj muzičkoj sceni?
Novi ljudi i puno entuzijazma, a on povlači za sobom strpljenje i volju. Malo li je :)

12.Ko je tvoje poslednje muzičko otkriće?
Red Nose DIstrict. Otkrila sam ih još pre nekoliko godina preko nekog Jazzanova mixa, ali sam im punu pažnju posvetila tek skoro.

13.Tvoji nastupi koji slede?
20. maj Uderhill festival u Pogorici, 29. maj Mixer festival u Beogradu, 1. jul Lent festival u Mariboru, 7. jul Exit festival u Novom Sadu, 20 avgust BeerFest u Beogradu. A htela bih i do Bejruta.


Bojana Vunturisevic

Bojana Vunturisevic


Svi Na podWe have 295 guests and no members online