1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Maja Stamenković Zhizon je jedno novo ime srpske pop scene , ime o kojem će se uskoro mnogo pisati jer njenom glasu nećete odoleti. ONE je njen prvi autorski album. Karakteriše ga muzički vrlo smela retro - etno - tehno - turbo - funk - house - disco - drum&bass kombinacija. Način pevanja, smele kombinacije muzike i poetski tekstovi koje potpisuje Zhizon, čine ovaj album jedinstvenim u svetu domaće muzike.Ovaj album je pramen iz bogate riznice zajedničkog stvaralaštva Nenada Stefanovića Japanaca i Zhizon . Zhizon je sazrela i spremna je da plodove svoje kreativnosti prikaže široj publici. ONE je u tom smislu sve što jedna žena može da iskaže kroz reči i note. Njen muzički ukus, uticaji, i sve one melodije koje su je pratile kroz život osećaju se i u njenom radu. Sretan što sam je upoznao i što je ona jedan od onih vokala koji će krasiti domaću pop scenu budućnosti.Više na: www.zhizon.com

ZHIZON


1.Šta slušaš ovih dana?
Gus Gus, novi album me je “uzeo” da ponovo sve ispocetka preslušavam. Takodje mi je prijatelj , preporucio Lindstrom & Christabelle, eto to upijam ovih dana!


2.Top 5 albuma koje svako mora da posluša?
Mislim da svako treba da poslusa kultne albume fantasticnih licnosti koje su dale neizbrisiv trag  muzičkoj istoriji.
Neponovljiv- Michael Jackson –Triller
Madonna -Like a Prayer i citav razvoj njenih misli , tj, nje kao umetnika
Led Zeppelin -The song remains the same - koji objedinjuje čitavu njihovu epohu stvaralaštva.
Sade - Diamond life - žena sa hiper-senzitivnom dušom 

albumi_zhizon
3.Najbolji spot svih vremena za tebe je?
Prestala sam da pomno pratim video spotove jer imam malo slobodnog vremena , ali ono što je ostalo kao klasik video spotova je svakako Madonna - Vouge… I svež ,instant, visoko estetski Hurts -Woderful life

4.Šta ti se dopada od muzike iz komšiluka , regiona?
Iskreno , ne pratim , ali ponešto i znam. Prvi su Darkwood Dub, fantastičan zajednički talas , dubina, ... Zemlje Gruva- gruva ....i Svi na pod, imaju svoje price.

5.Da li postoji neka tuđa pesma koju bi ti volela da otpevaš ?
uh, Ordinary fools- Carpenters, podseti me na period srednjoškolskih dana kada sam uz discman i na bajsu bila po čitav dan,i  ta pesma me je uvek prenula svojom čistom emocijom i opominjala! Često je pevam u sebi...

6.Šlager na koji ne ostaješ ravnodušna?
moderan slager  Glory box -Portishead

7.Muzička epoha koja te najviše inspiriše?
Disko-funky soul sa kraja 70ih + 80ih elektronika .
8.Koliko je moda prisutna u tvom životu i bez kog komada ne vidiš sebe?
Moda je za mene lični stav, stil, korica mog života ,svakodnevno pitanje, I  ponekad umem da budem ekscentrična u oblačenju , naravno ,  dosta oslikava moje raspolozenje tog dana.Basta oslikava modni ukus… Za mene je dekolte ne prevazidjen kao I zakopčana do grla haljina iznad kolena I to naravno u crnoj boji sa maramom istočnjačkog senzibiliteta, zanimljivim čizmicama I sa filigranskim ili egipatskim nakitom.
9.Neki brend, dizajner kojeg baš voliš?
Da, prvi Gareth Pugh dizajner podsvesti I zanimljiv mi je rad I karakter u dizajnu nase Dejane Momcilovic I Marije Margo - ekstravagantna elegancija.
10.Neki blog sajt koji posećuješ?
Najcesce su to tematski sajtovi koji imaju tekstove o ezotericnim temama, o bioenergiji, astrologiji, fenf shui hortikulturom …. I naravno Urbanlook-imam uvid u svetske modne tokove!
11.Šta je još potrebno domaćoj muzičkoj sceni?
Neko ko će promovisati Srbiju kroz lepezu visoke umetnosti , neko ko će ih podsetiti da zive na kopchi svetova i manje biznisa vise umetnosti. Dobra produkcija I alternativni mainstream.
12.Ko je tvoje poslednje muzičko otkriće ?
all Kelis 


13.Tvoji nastupi koji slede?
Sviramo na beogradskim obalama i mestima gde upoznajemo ljude sa nasom muzikom,pa onda jedna promocija albuma “One”, kroz celovecernji koncert -performans u Beogradu.
pa onda ko zna....

Zhizon


Zhizon


Zhizon
We have 314 guests and no members online