1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

S obzirom na ozbiljnu svetsku muzičku produkciju koja nam svakodnevno nudi niz novih muzičkih pravaca, imena, albuma, singlova ... a na nedostatak ozbiljnih muzičkih magazina, recenzija, radio emisija koje su nas ranije učile , uvodile u svet kavlitetnog zvuka, zato pokušavam kroz Urbanlook povremeno da ukažem, usmerim i utičem. Pred Vama je nešto što je trenutno HOT (a tiče se albuma) po izboru mog prijatelja i jednog od najboljih poznavaoca muzike u Srbiji Aleksandra Mladenovića poznatog i kao XsaleX!

Jagwar Ma - Howlin

Australija postaje redovna riznica uskličnika... u nedostatku ranije neprežaljenih Stone Roses stižu oh..jagwarma:"A friend of ours used Jagwar Ma as a nickname for us. I play a guitar called a Fender Jaguar and Jono’s last name is Ma so whenever he saw us in the studio he would refer to us as Jagwar Ma, like oh look it’s a Jaguar Ma. Also we both had cats and stuff and when we started using it as our pseudonym, we really liked the way the French pronounced (oh..jagwarrmaa) it so we just went with that." - Gabriel Winterfield 

Jagwar-Ma-Howlin

 Maya Janie Coles - Comfort

Mnogi su odlepili kada su je čuli pre dve godine na Exitu, što se prepričava i danas, a posle petogodišnjeg gostovanja po raznim DJ setovima i playlistama, svojim drugim albumom pobuđuje još veće pohvale i naravno, prepričavanja! 

comfort

Mayer Hawthorne - Where Does This Door Go
Bilo da je obrađivao recimo Chromeo-a (When the Night Falls, Don't Turn The Lights On) ili sarađivao npr sa SebastiAn-om (Love in motion) ili (pogotovo) predstavljao sopstvene "umetnine" (The Walk, No Strings, I Need You), Mayer kao da je krčio put ka uspehu novog albuma: ko je čekao nastavak muzike Justina Timberlakea ili Robina Thicka - uživaće uz: Wine Glass Woman, Designer Drug, Reach Out Richard, The Innocent, Her Favorite Song, s ovog izdanja! naravno, njegova uzlazna linija se nastavlja! (mayerhawthorne.com)

MayerHawthorne WDTDG1

Kakkmaddafakka - Six Months Is A Long Time
Pročitajte njihovo ime naglas i stiže kakva-takva doza serotonina! Ljubav na prvi pogled počela je pre par godina uz Restless, pa se nastavljala manje-više žustro uz Touching, Self-Esteem i Your Girl.. Six Months jeste kolekcija pesama koja može da produži leto, barem za šest meseci (svima koji žude za produžetkom)..(kakkmaddafakka.tumblr.com)

M49093

Goldfrapp - Tales Of Us
Od kada su nam pokazali Utopiju, muzika se proširila, a vokal je (ponovo) postao instrument! Alison Goldfrapp i Will Gregory od te država-planine Felt Mountain (2000), preko Black Cherry (2003), Supernature (2005), Seventh Tree (2008) i Head First (2010), kao da prave krug vraćajući se sebi. Tales of Us predstavlja i društvo, pre objavljivanja albuma smo upoznali Drew i Simone, a mene trenutno oduševljava jedina bezimena pesma u ekipi - Stranger! (goldfrapp.com)

goldfrapp-tales-of-us-500x500

Ana Popovic - Can You Stand the Heat?
Svetsko gitarsko ime je trenutno i jedini "domaći" predstavnik! Naravno da je sve muzičke sladokusce oduševila svojim koncertom na Fusion bini ExitFestivala2013, naravno da je ovog leta posebno aktuelan tretman bluesom protiv heata i naravno da se meni najviše dopadaju pesme netipične za ovo izdanje - npr Growing Up Too Soon (Bonus Track)! (anapopovic.com)

0725543003027

Makoto - Souled Out Remixed
U toku novog oživljavanja drum-n-bass-a jedva sam čekao da naiđe i neko ime iz prošlosti kao što su LTJ, EzRollersi ili High Contrast, ali me je potpuno kupio album remixa Makota, posebno numere: Untold (Jabberloop Remix), dve varijante Girl I'm Running Back 2 U i You've Got Sumptin (Makoto 170bpm Refix). Džezično, uzbudljivo, a relaxično! (soundcloud.com/makoto-humanelements)

88b49d26a009e97c2c96f74ea20a0da5

Travis - Where You Stand
Prvo su, nešto ranije, objavili najveće uspehe, da se podsetimo na sve te pesme koje su samodefinisani post-britpoperi predstavljali u prethodnih 23 on/off godine, a onda - novi album. Meni taj kontrast isprva nije prijao, jer je novi album sve ono što best of kolekcija nije, što tek na drugo slušanje dozvoljava afirmativnost..Najveći doprinos plusu daje numera Boxes, uz naslovnu, recimo.. (travisonline.com)

3travis

Byron - 30 Seconds Of Fame / 30 de secunde de faimă
Ako do sada niste čuli za sastav byron, malo mi je lakše. Sarajlije su ih mogli videti uživo 2010e, kada su im došli na noge. Ovo je četvrti studijski album ove rumunske četvorke, a za stvaranje većinu pesama zaslužan je Dan Byron (ranije sa Agathodaimon, Urma i Kumm). Obratiti pažnju na Tummo, koja diže cenu celom izdanju. (posebno me je iznenadio/obradovao maštovit sajt byronmusic.ro)

byron-30-seconds

Scouting For Girls - Greatest Hits
U svakom trenutku je aktuelna nekakva kolekcija najvećih hitova. S uživanjem sam se podsećao dragih numera Heartbeat, It’s Not About You, This Ain’t A Love Song, Take A Chance, Happy Ever After, kao i obrada Wings (Little Mix) i Rockin’ All Over the World (Status Quo), pa je ovo tako trenutno najinteresantniji spomenar! (scoutingforgirls.com/gb)

1375342113 scouting-for-girls-greatest-hits-2013

STRFKR (Starfucker) - Miracle Mile
Josh Hodges i ekipa u svom četvrtom izdanju čini se da meandriraju utabanom stazom elektro-pop slonova, međutim uz podršku Polyvinyl records-a, uspevaju da se pozicioniraju tamo gde pripadaju! Trenutno je aktuelan singl Atlantis, mada prijaju, prvenstveno zahvaljujući raznolikosti u zadatim okvirima, i I Dont Want To See, Nite Ride i Golden Ligt. (soundcloud.com/starfucker_usa/sets/miracle-mile)

STRFKR-Miracle-Mile

We have 108 guests and no members online