1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

skandi

MAD in Belgrade donosi pravi duh nadaleko poznate skandinavske elektronske muzičke scene! DJ Lindstrøm, kralj nordijskog nu-diska i čuveni danski trio WhoMadeWho, nastupiće prve festivalske večeri, 24. maja, na Mad Dog bini ispred Muzeja savremene umetnosti.Sa Skandinavskog poluostrva direktno na MAD in Belgrade stižu dva prava predstavnika nove scene!

 

Lindstrom 1

 

Nastup koji je norveški DJ Lindstrøm spremio za posetioce festivala sigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim jer je sve melodije koje koristi u pesmama on sam odsvirao na pravim instrumentima! Inače - Hans Peter Lindstrøm je pravi štreber među DJ-evima i producentima pošto preferira mirne večeri u krugu porodice i zapravo ne ide na žurke osim kad sam nastupa. Do sada je nastupio na svim značajnijim evropskim i svetskim festivalima, a za nagradu Spellemannsprisen (norveški Grammy) nominovan je četiri puta, od čega je čak tri puta nagradu i osvojio!

Lindstrom 3

 

 

 

WhoMadeWho 2


Danski sastav WhoMadeWho takođe će nastupiti prve večeri na Mad Dog bini, a ovaj bend čuven je po svojim spektakularnim live izvođenjima! Grupa postoji od 2003. godine, a osnovali su je gitarista Jeppe Kjellberg, bubnjar Tomas Barfod i pevač/bassista Tomas Høffding. Uživo su nastupali sa najpoznatijim svetskim bendovima, kao što su Daft Punk, Soulwax, Hot Chip, Justice i LCD Soundsystem. Inače - nastupi grupe WhoMadeWho praćeni su zanimljivim video projekcijama, a članovi benda uvek su obučeni u egzotične, šašave kostime. Ukratko, publika od ovog koncerta može da očekuje sjajnu muziku u odličnom live izvođenju, otkačen nastup, mnogo pozitivne energije i jedno opšte ludilo!WhoMadeWho 3

We have 265 guests and no members online