1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Sve je spremno za veliki humanitarni događaj i festival MAD in Belgrade, koji danas počinje u parku ispred Muzeja savremene umetnosti na Novom Beogradu! Festivalske kapije otvaraju se tačno u podne, a MAD i Fond B92 obezbedili su besplatan ulaz do 18h za sve one koji sa sobom donesu paket dečijih pelena. Festival MAD in Belgrade će i sav prihod od ulaznica od prvog dana festivala uplatiti za pomoć nastradalima u poplavama. Spektakularne bine, lavirint, lude skulpture, bogat muzički program i najbolje ozvučenje na svetu – sve to mogu da očekuju oni koji danas odluče da dođu u park kod Muzeja savremene umetnosti! Zeka Riki, koji je u martu uveseljavao Beograđane na Trgu Nikole Pašića, danas će se probuditi u parku zajedno sa novom instalacijom Florentijna Hofmana, posebno kreiranom za Beograd i njegove žitelje. U pitanju je 15 metara visoka skulptura narandžastog medveda Belgrade Bear, koja će naredna dva dana provesti u centru lavirinta i Labytinth bine. Na ovoj bini u nedelju će program prenositi čuveni Boiler Room, a priliku da domaću scenu predstave svetu imaće Marko Nastić, Tijana T, Jackie Dagger & Feloneezy, Dejan Milićević, Schwabe & DJ Brka, Vlada Janjić, X-Coast Live i 33.10.3402. Centar dešavanja ipak će biti Mad Dog i Crazy Rabbit bina, dve spektakularne građevine posebno dizajnirane za MAD, na kojima će tokom dva dana nastupiti veliki broj izvođača domaće i inostrane scene. Akrobate Beba Dobrković i trupa Ludifico izvešće svoju humanitarnu tačku danas u 18h na festivalskoj lokaciji.

Florentijn Hofman meda


Zvezda prve večeri, Nene Čeri, nastupiće večeras u 22:20 na Crazy Rabbit bini, a nakon nje publici će se predstaviti nova internacionalna muzička nada Evian Christ. Na Mad Dog bini, između ostalih, večeras nastupaju Lindstrom, Frivolous i WhoMadeWho, a kompletnu satnicu festivala pogledajte OVDE. Program prvog dana počinje u podne, a poslednji izvođači za danas na bine će izaći oko 3 ujutru. Program drugog festivalskog dana počeće u 15h, a u nedelju izdvajamo nastupe Toni Alena i Jimi Tenora, Kelele i DJ Krush-a na Crazy Rabbit bini, a Mad Dog stage će druge večeri predstaviti duo Pachanga Boys, Marka Nastića, The Shit Robot Show i Trust. Sav prihod od ulaznica od prvog dana festivala biće uplaćen za pomoć nastradalima od poplava, a zajedničkom akcijom MAD festivala i Fonda B92 omogućen je slobodan ulaz do 18h za sve koji doniraju paket pelena za bebe raseljene iz poplavom ugrozenih područja. Volonteri Fonda B92 prikupljaće pelene na ulazu u festival. Festival MAD in Belgrade će i sav prihod od ulaznica od prvog dana festivala uplatiti za pomoć nastradalima u poplavama. Veliki broj muzičara koji nastupaju na festivalu pridružio se apelu za pomoć ugroženima od poplava. Pop diva Neneh Cherry poslala je video poruku kao i reči podrške. „Moje srce je uz sve momke i devojke koji se bore sa suzama, da bi napravili nešto pozitivno nakon ove strašne tragedije koja je zadesila vaše sunarodnike i vašu divnu zemlju. Šaljem vam vibracije ljubavi i isceljenja, i daću sve od sebe da pridobijem što više ljudi da vam pomognu u vašoj akciji za prikupljanje fondova zbog ove nesreće. Šaljem vam svu ljubav sveta!” – napisala je Neneh.
Crazy Rabbit stage by night

MAPA

 

MAD in Belgrade počinje danas u podne, a program će trajati sve do ranih jutarnjih časova u ponedeljak, 26. maja. Tokom dva dana publici će predstaviti preko 100 izvođača na spektakularno dizajniranim stejdževima, uz najbolje ozvučenje na svetu VERO Funktion-One, lavirint, maske i najznačajniji medij na svetskoj elektronskoj muzičkoj sceni - Boiler Room.
Ulaznice će se prodavati na ulazu na festival od 12h do 03h po ceni od 1.200 dinara za jednodnevnu i 2.000 dinara za dvodnevnu ulaznicu. Do 18h oba dana ulaz je slobodan za sve koji sa sobom ponesu paket pelena.

Zeka Riki 1

 

Crazy Rabbit stage spreda

We have 67 guests and no members online