1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LIFE BALANCE je veliki međunarodni umetnički projekat, koje tradicionalno jednom godišnje, organizuje Udruženje Art Balance u Beogradu. Treći po redu, LIFE BALANCE 2013, realizuje se uz podršku Američke ambasade u Beogradu i pod pokroviteljstvima međunarodnih fotografskih asocijacija. LIFE BALANCE traje 24 dana (18. decembar 2013 - 11. januar 2014. godine). Ceo program će se odvijati u Galeriji Narodne banke Srbije.

Olga Shiropaeva-Russia

photo: Olga Shiropaeva-Russia

 Life Balance 2013 obuhvata tri događaja: 

1. Međunarodna grupna izložba fotografija
Na konkurs se prijavilo ukupno 350 autora iz 62 zemlje širom sveta, a izbor najboljih fotografija će publika imati prilike da vidi u okviru izložbe. Konkurs je obuhvatio 4 teme: Svakodnevni život, Portret, Umetnički akt i slobodna tema. Ovo će biti jedinstvena prilika da se publika, putem sjajnih fotografija, upozna sa načinom života ljudi širom planete. Ova izložba se održava pod pokroviteljstvima svetskih fotografskih asocijacija: International Federation of Photographic Art (FIAP), Photographic Society of America (PSA), International United Photographers (UPI), Foto savez Srbije (FSS).

Hui Ling Fan-Taiwan Transfer

photo:Hui Ling Fan-Taiwan Transfer

Villa Riccardo-Italy

 

photo: Villa Riccardo-Italy

Roman Kosolapov-Russia

 

photo: Roman Kosolapov-Russia

 

2. Brendan Bannon – samostalna izložba fotografija “Wonderful Photographic Site”
Brendan Bannon, američki fotograf, od 2005. godine radi intenzivno u Africi. Radi fotografije za razne klijente, uglavnom novine, Agencije Ujedinjenih Nacija i Nevladine organizacije (NGO). Fotografisao je u Keniji, Južnom Sudanu, Somaliji, Sijera Leone-u, Nigeriji, Tanzaniji, Kongu… Radove je objavljivao u listovima: New York Times, Christian Science Monitor, The Daily Telegraph, Independent, Guardian, Monocle Magazine, KWANI, MacLean i drugim.Zadaci su ga vodili u izbegličke kampove širom kontinenta, iza scena konflikta, na prvu liniju ekološke katastrofe i u jednostavne domove običnih seljaka. Njegova izložba “Wonderful Photographic Site” je lirska serija fotografija, nastala tokom zadataka na ovim mestima u poslednjih nekoliko godina. One su lični izbor uočenih trenutaka koji nude posmatraču složeniji i iznijansiraniji pogled na život u Africi, nego što to na tipičan način rade velike medijske kuće.Ova izložba se održava uz podršku Američke ambasade u Beogradu.

3. Predavanje – razgovor o savremenim aspektima dokumentarne fotografije
Teme razgovora:
Dokumentarna novinska fotografija i Etički kodeks, osvrt na aspekte zaštite autorskog prava, dokumentarna fotografija i umetnost...Učesnici su Brendan Bannon i Imre Szabo (Srpski novinski fotograf, radio u redakcijama: Ilustrovana politika, Politika, Intervju, Nin...Kao urednik fotografije radio za Danas, Blic News, Fonet, Status. Radove je objavljivao u magazinima: Stern, Focus, Spiegel, Mond, Lexpress, Times, Newsweek, Herald Tribune, Le Nouvell Observateur...).Predavanje se organizuje uz podršku Američke ambasade u Beogradu

We have 141 guests and no members online