1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)Uvek je fascinacija pogledati šta rade ljudi iz regiona koji su isto tako zaraženi modom i koji modu žive na drugačije a opet svoje modne načine. Milan Senić dizajner iz Sarajeva je jedan od onih čiji rad pratim već duže i siguran sam da svojom umetnošću i pristupom modi pomera granice kako u BiH gde živi tako i u regionu. Ovaj modni film je još jedno od njegovih spajanja mode i umetnosti ovaj put je uz njega kao najveća podrška reditelj: Zinka Bejtić , fotograf:Almin Zrno. Pažnju privlači i angažovanje najboljeg regionskog modnog blogera Vladana Gavrića kao modela pored Bojana Popića. SPLIT je definitivno inspiracija, i nešto što će da pokrene sve nas koji modu ljubimo i koji vidimo svu njenu širinu baš kao Milan kroz svoj rad i ovaj film.

10011236 370719776402061 4547811847708101611 n 

O FILMU: SPLIT

film koji interpretira i vizuelno ukazuje na dva dijela cjeline, pozitivni, negativni, svijetli, tamni, proslost i buducnost. Na apstraktan nacin predstavlja dva modela koji interpretiraju zvuk kroz uigrane, mehanicke pokrete. Film promovira serijal kosulja modnog dizajnera Milana Senica ciji stil karakterizira jednostavnost, kontrast i geometrijska forma.

Video Split credits:
Režija i montaža: Zinka Bejtić
Direktor fotografije: Emir Klepo
Sound Design: Belma Zvizdić
Modeli: Bojan Popić i Vladan Gavrić
Hair styling: Eldin Nuhić, Studio EN
Make up: Vesna Husić

Fotografije SPLIT:
Fotograf: Almin Zrno
Make up: Maja Talović
Modeli: Bojan Popić i Vladan Gavrić

Dizajn plakata: Enisa Bravo

O Autoru
Milan Senić je rođen u Sarajevu 1981.godine. Studirao psihologiju na Filozofskom fakuletetu u Sarajevu, diplomirao na Visokoj školi novinarstava Media Plan. Član U druženja likovnih primjenjenih umjetnisti Bosne i Hercegovine ULUPBIH. Prva kolekcija prezentirana kroz samostalnu reviju realizirana u avgustu 1999.godine. Učestvuje na Sarajevo fashion weeku 2001. - 2003.godine, selekcija mladi dizajneri. Svoj kretivni razvoj nastavlja kroz različite angažmane kao što su: učešće na konkursima za dizajere,modnim događajima i projektima, styling i kostimografija za promotivne kampanje i video spotove, pisanje tekstova o modi za Urban Bug... Posljednjih godina svoj rad prezentira kroz fotografiju, video i putem showroom-ova i izložbi grupnog i individalnog karaktera u Austriji, Slovenij,Hrvatskoj, Portugalu , USA i Bosni i Hercegovini.

13

 

15

26

28

We have 144 guests and no members online